Yasmin — 2 weeks to 1 year

Advertisements

So far, being a houseman…

Hello. Long time no see ah. Hehe sekarang memang dah jarang jenguk blog etc. Paling selalu pun bukak Twitter, Ig, FB (in order). Tu pun sebab nak catch up dengan berita seantero dunia acewah.

So far, being a houseman is tolerable. Wah. Ayat kau. Haha. Tiring, hectic, etc memang tak leh lari lah, but it is not that bad (though it is not that good jugak). But learning process macamtu lah. Kecik kecik dulu kau nak berlari, mesti kau jatuh terpeleot dulu kan? Haa. But I’m enjoying it. Now I’m in medical. Will be leaving for ortho in 2 weeks time.

Btw, ni tengah oncall in chest ward. Dalam bilik sleep study tengah nak lena. Lets have an uneventful night. Nak update sikit je ha. Hehe k laaa sementara takde apa ni baik tido, nanti kena panggil baru tau. Haha Chiow!

Viscious Elevator

Waktu petang bila balik kerja, bila menggunakan lif di bangunan rumah aku – ketika itu lah masa yang membuatkan orang lain semua nampak salah.Kadang-kadang tak dapat aku bayangkan betapa annoying rasa bila pintu lif terbuka sebelum sampai tingkat yang aku tuju.

Semua orang serba jadi tak kena. Kenapa tekan butang lif kuat sangat? Kenapa kau bising berbual dalam lif? Kenapa kau bau hapak? Seolah-olah setiap orang yang masuk lif selepas aku itu adalah sinner.
Kadang-kadang aku rasa bersalah juga. Mereka juga bangun pagi, pergi kerja, taking shit, pukul 6 balik kerja, hujung bulan makan gaji. Untuk berfikiran macam itu, dah memadai untuk aku simpulkan sebagai selfish.
Bila tiba tingkat 21, aku rasa lega. Esok aku berazam untuk ada positive thinking walaupun sikit. Sampai depan pintu rumah, kunci tertinggal dalam kereta.
Sumpah seranah dalam lif.

Iphone

I had been so proud of my phone. It never give me trouble until last week I need to change the battery. Its pretty much standard wear and tear concept so I went to Gurney Plaza and I paid RM 190 for it.

2 days later the screen went crazy. I had expect this thing would happen as the battery was giving the screen a bend  and I was such an ignorance to change it  all this time. So I went back to the shop and asking for the new screen. I spent another RM350 that day.

Imagine me, 26 year old guy with steady income wouldn’t dare to spend a lot on the phone while most of the highschoolers are using phones which far more advance than what I had.

If only they knew the value of money..

 

 

Yasmin Zarine binti Mohd Muzamel

Alhamdulillah you were born on 2nd January 2015, at 10.48pm. Welcome to the world, our lil angel 😍   
Lahir-lahir je, terus nampak muka papa dia haha!
Try nak upload gambar lain tapi asyik fail je 😭 Takdir kuota laju dah habis hahaha takpa, will upload later. 

Btw, 2 tahun tau mama duduk kat wad tunggu awak lahir 😝😝😝 Fireworks new year pun awak tak keluar. Rupanya nak 2 Januari jugak haha

Sepanjang papa awak kat sini, dia yang bangun tengah malam, tukar pampers, buat laundry, mandikan awak, tungkukan mama before tidur, sapu minyak & urut tiap pagi malam, cuci pinggan, tolong angkatkan dari katil bila susah/sakit nak bangun, etc. Sampai rasa macam takleh bayangkan kalau papa awak takda.

But his >2 weeks cuti dah habis. And kena balik Penang. It’s hard but we have to. That’s why I couldnt held my tears yesterday when you went to the airport.
It’s okay. Just like you said, “2 kali hujung minggu je. 2 kali je”. Thank you again, wak. See you in 3 weeks ❤️

Tiap hari update gambar Yasmin kat Muzamel. Tiap hari jugak Muzamel never fail to text and call me, and ingatkan jangan itu jangan ini buat itu buat ini 😅  
 Love you and thank you ❤️ from us; Auni & Yasmin

Waiting

Dear baby, it is 2 days already past your due date. Mommy had been admitted to ward since 2 days ago for your labour to be induced. Still waiting patiently for you to come out 🙂

The painful procedure that mommy underwent semalam is beyond word haha mommy taknak do it again, jadi keluarlah dengan cepat ok sebab papa awak pun tunggu anxiously haaa. Tak senang duduk dia. We WANT TO MEET YOU!

But alhamdulillah, you’ll be born in 2016 not 2015 sebab bak kata papa, kalau tak, nanti awak masuk darjah 1 masa umur 8 tahun 😅

Ok lah, keluar cepat ok?0 Nak jumpaaaaa love youuu!!