Yasmin β€” 2 weeks to 1 year

​​

Advertisements

So far, being a houseman…

Hello. Long time no see ah. Hehe sekarang memang dah jarang jenguk blog etc. Paling selalu pun bukak Twitter, Ig, FB (in order). Tu pun sebab nak catch up dengan berita seantero dunia acewah.

So far, being a houseman is tolerable. Wah. Ayat kau. Haha. Tiring, hectic, etc memang tak leh lari lah, but it is not that bad (though it is not that good jugak). But learning process macamtu lah. Kecik kecik dulu kau nak berlari, mesti kau jatuh terpeleot dulu kan? Haa. But I’m enjoying it. Now I’m in medical. Will be leaving for ortho in 2 weeks time.

Btw, ni tengah oncall in chest ward. Dalam bilik sleep study tengah nak lena. Lets have an uneventful night. Nak update sikit je ha. Hehe k laaa sementara takde apa ni baik tido, nanti kena panggil baru tau. Haha Chiow!

Yasmin Zarine binti Mohd Muzamel

Alhamdulillah you were born on 2nd January 2015, at 10.48pm. Welcome to the world, our lil angel 😍   
Lahir-lahir je, terus nampak muka papa dia haha!
Try nak upload gambar lain tapi asyik fail je 😭 Takdir kuota laju dah habis hahaha takpa, will upload later. 

Btw, 2 tahun tau mama duduk kat wad tunggu awak lahir 😝😝😝 Fireworks new year pun awak tak keluar. Rupanya nak 2 Januari jugak haha

Sepanjang papa awak kat sini, dia yang bangun tengah malam, tukar pampers, buat laundry, mandikan awak, tungkukan mama before tidur, sapu minyak & urut tiap pagi malam, cuci pinggan, tolong angkatkan dari katil bila susah/sakit nak bangun, etc. Sampai rasa macam takleh bayangkan kalau papa awak takda.

But his >2 weeks cuti dah habis. And kena balik Penang. It’s hard but we have to. That’s why I couldnt held my tears yesterday when you went to the airport.
It’s okay. Just like you said, “2 kali hujung minggu je. 2 kali je”. Thank you again, wak. See you in 3 weeks ❀️

Tiap hari update gambar Yasmin kat Muzamel. Tiap hari jugak Muzamel never fail to text and call me, and ingatkan jangan itu jangan ini buat itu buat ini πŸ˜…  
 Love you and thank you ❀️ from us; Auni & Yasmin

Waiting

Dear baby, it is 2 days already past your due date. Mommy had been admitted to ward since 2 days ago for your labour to be induced. Still waiting patiently for you to come out πŸ™‚

The painful procedure that mommy underwent semalam is beyond word haha mommy taknak do it again, jadi keluarlah dengan cepat ok sebab papa awak pun tunggu anxiously haaa. Tak senang duduk dia. We WANT TO MEET YOU!

But alhamdulillah, you’ll be born in 2016 not 2015 sebab bak kata papa, kalau tak, nanti awak masuk darjah 1 masa umur 8 tahun πŸ˜…

Ok lah, keluar cepat ok?0 Nak jumpaaaaa love youuu!!

Waiting and waiting…

Dear baby,

You are now already term (which means cukup bulan, safe, and healthy to be born!) as you are 38w ++ dah sekarang. I’m right now berdebar-debar everyday. Penantian satu penyeksaan hahahaha penyeksaan sebab tak sabar to meet you and I’m anticipating the delivery process itself! Ppl say it is PAINFUL, and yet, once tengok muka baby, all the pain goes away. I can imagine it, but I cant imagine how will I be. And I’m so excited to experience it myself 😁

But yes, surely, pls do wait for your papa to come first eh. 24hb papa datang, then you can come out. 

Cant wait to meet ya my lil princess!!! πŸ’‹

Few weeks more!

I’m right now already in Sarawak, at your grandparents’ house, dear baby πŸ‘ΆπŸ»

Semalam mama dah checkup for your 36w and alhmdulilaah all is well. So tinggal <2w for you to be fully matured & ready to be born. But dear please, wait for your papa to come ok? Keluar from perut mana on 24th Dec onwards tau! Sebab papa nak teman mama masa lahirkan awak. And also, kalau nak lambat sikit, makesure sebelum 9th jan ok baby? 😘